Óriási verést kapott hazai pályán a BL-címvédő

2019.10.12. 21:05

A kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Vardar Szkopje hazai pályán fogadta az EHF-kupa tavalyi győztesét, a német Kielt.

Olyan első félidőt láthattunk, amiben a macedónoknak szinte semmi sem sikerült, sok kapufát dobtak, és a dán Landin kapus is bravúrokat mutatott be. Összesen 4 gólt sikerült lőniük. Az első 20 perc után már 10-1-re vezettek a németek, pedig nem jött be nekik minden.

Nagyon ritka, hogy egy szintű csapatnak, mint a Vardar, ilyen hosszú hullámvölgye legyen. A félidőben 16-4-re vezetett a német rekordbajnok.

A második félidőben a macedónok 3 perc alatt dobtak 4 gólt, elkezdték a felzárkózást, de ez a 30 perc már csak egy kemény edzésnek volt jó a tetemes hátrány miatt. Amikor a Kiel belehibázott a 7-6 elleni játékba, akkor felzárkóztak, de elfogadhatóvá nem tudták tenni a vereségük mértékét. (20-31)

A Kiel Veszprémben is nyert, és veretlenül vezeti a csoportot.

  • A csoport másik meccsén: Kielce-Montpellier 27-29

A Csurgó az EHF-kupában a román Constanta ellen ugyan kikapott hazai pályán két góllal, mivel idegenben kettővel nyert, és idegenben több gólt dobott, így folytathatja a következő körben.

A nőknél a következő eredmények születtek.

  • DVSC Schaeffler - TSV Bayer 04-Werkselfen (német) 35-27 (16-15)
  • Váci NKSE-Hypo Niederösterreich (osztrák) 26-22 (15-11)