Virgil
0 °C
3 °C

Hordágyon sírva vitték le a világbajnok francia kapust

2019.10.13. 14:43

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Ferencváros a francia Metzet fogadta 13 órától. A franciák tavaly a BL-ben a negyedik helyen végeztek, a Fradi nem jutott be a legjobb 4 közé.

A mieink az első meccsen súlyos vereséget (22-31) szenvedtek Norvégiában, a 10 gólos Háfra Noémin kívül nem nyújtott senki értékelhető teljesítményt. A Metz 40-26-ra verte az első körben a horvát Podravkát.

A Fradi jól kezdett, 10-6-ra és 13-9-re is vezetett, utána viszont egy időkéréssel rendezték a franciák a sorokat, és a beállókat nem tudták megfogni. Pillanatok alatt átvették a vezetést, és 20-16-tal a franciák mentek pihenőre.

Az sem viselte meg a francia bajnokot, hogy a felnőttek közt Európa-bajnok, a juniorok közt világbajnok kapus, 26 éves Laura Glauser egy visszafutásnál súlyosan megsérült. Sírt és sikított a fájdalomtól, amikor hordágyra tették. Erős a gyanú, hogy a keresztszalagjával történt valami.

Az első félidőben 5 százalékos volt a magyar oldalon a kapusteljesítmény, vagyis lényegében kimutathatatlan. 

A második félidőben egy rövid időre felcsillant a remény, hogy szorossá lehet tenni a meccset. A franciák azonban mindig váltani tudtak, és 34-28-ra megnyerték a meccset.

A válogatott gerincét adó zöld-fehérek két vereséggel nyitottak, ami nem túl biztató a decemberi világbajnokság előtt. A meccset a mieink dán kapitánya, Kim Rasmussen is a helyszínen nézte végig. Klujber Katrin kimagasló teljesítményt nyújtott, 12 góljával a meccs legjobb embere lett.