Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Közpénzből kaphat fizetést a győri kézilabdaklubnál Borkai fia

2019.10.15. 16:13

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint Győr polgármesterének, a korrupciós- és szexbotrányba került Borkai Zsoltnak fiát, Ádámot a Győri Audi ETO KC technikai vezetőjeként közpénzből is fizetik.

Borkai Ádám a kézilabdaklub honlapján a nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként szerepel, de a csapat 2019/20-as évre szóló tao-támogatás iránti kérelmében már technikai vezetőként tüntetik fel.

A kérelemben két munkatárs, Borkai mellett az ügyvezető Bartha Csaba bérére kértek támogatást. Kettejük éves bérköltsége 21,9 millió forint, amit ha egyenlően osztanának el, akkor körülbelül bruttó 900 ezer forintos fizetéssel számolhatnak havonta.

Az már korában kiderült, hogy Borkai Ádám havi egymillió forintos apanázst kap a 2016 és 2018 között semmilyen forgalmat nem bonyolító Akonia Kft.-től, ami a szexbotrány egyik másik érintettjéé, az ügyvéd Rákosfalvy Zoltáné.

Az ügyben kerestük a győri kézilabdaklubot, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. Azt szerettük volna megtudni, hogy

  • Borkai Ádám milyen feladatokat lát el a klubnál,
  • azokat milyen munkavégzésben teszi,
  • és a honlapon feltüntetett nemzetközi kapcsolatok koordinátori pozíció miben tér el a tao-papírokban szereplő technikai vezetői poszttól.