Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

A szegedi szélső odaállt a büntetőhöz, majd piros lapot kapott

2019.10.21. 08:57

A múlt héten Ålborgban sziporkázó (35-28-ra nyerő) Mol Pick Szeged vasárnap Zágrábban vendégeskedett, és a PPD Zagreb ellen egészen más meccset játszott, mint Dániában. A horvátok sikeresen lassították és tördelték a játékot, lényegesen több hiba is volt mindkét oldalon, pedig nem volt igazán nagy rohanás.

A szegediek szélsője, Bogdan Radivojević a csapat első számú hetesfelelőse ebben a szezonban, de nagyon korán kiszállt. 7-5-ös magyar vezetésnél nagyon furcsa jelenetet láttunk.

Radivojevic pirosat érő dobása a Zagreb ellen

A szerb játékos nemcsak egyszerűen kihagyta, hanem fejbe dobta Ristanovićot, a labda pedig fölé szállt.

A Sport1 felvételén jól látszik, a montenegrói kapus azonnal mutatta, hogy piros lapot kell adni Radivojevićnek, mert ugyan nem volt szándékosság és nagy erő, törlesztési szándék a mozdulatában, ő meg sem mozdult. Vagyis nem tett a labdára irányuló mozdulatot, enélkül találta fejen őt a balkezes szélső, aki a szegediek gólkirálya ebben a szezonban.

A két orosz bíró kis hezitálás után döntött, és a kiállítás mellett határozott. A BL ezen szakaszában még nincs videóbíró, de ha visszanézhették volna videón az esetet, akkor vélhetően megerősítést nyernek, helyes volt az ítéletük. 

Radivojević inkább önmagára volt mérges, nem a játékvezetőkre, ő is érezte, hogy ez egy rossz lövés volt, nem koncentrált eléggé, a kapus pedig nem tette meg neki azt a szívességet, hogy valamerre elmozdul.

A Szeged végül 26-21-re verte a horvátokat, a csoportot vezető három nyolcpontos csapat mögött a negyedik helyen áll. Legközelebb a szlovén Celjét fogadják (november 3, 17.00, Sport1), ha akkor nyernek, fellépnek a dobogóra. A hét kapusának Mikler Rolandot választották, aki szintén több hetest hárított.

  • A csoport állása: 1. Barcelona 8 pont, 2. PSG 8., 3. Ålborg 8., 4. Pick Szeged 7, 5. Flensburg 7, 6. Celje 2, 7. Elverum 0., 8. PPD Zagreb 0.

A másik csoportban a német Kiel kimagaslik, 9 ponttal vezet, a második Veszprém és a francia Montpellier van a nyomában egyaránt 6-6 ponttal.