Botka Tisza-hidat szeretett volna, sportcsarnokot kap

2019.11.16. 09:32

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy 35,8 milliárdot szán a kormány az új, 8 ezres szegedi kézilabdacsarnok felépítésére. Magyarország Szlovákiával közösen rendezi meg ugyanis a 2022-es januári férfi Európa-bajnokságot, és az európai szövetség előírása szerint 8 ezres csarnok is kell. Ezt legkésőbb két év múlva novemberig át is kell adni, hogy két BL-meccset meg lehessen rendezni benne, mielőtt Eb-meccsek lesznek benne.

Az első tervek szerint 21 milliárd forint volt ez a beruházás, ami végül kibővült, így jutottunk el a most megjelent összegig.

A kézilabda-Eb-t Pozsonyban és Kassán valamint Budapesten, Szegeden és Debrecenben rendezik.

Az októberben nagy fölénnyel újra megválasztott szegedi polgármester, Botka László úgy reagált erre a hírre, hogy ő a Tisza-hídnak jobban örült volna.

"Örülünk minden fejlesztésnek, de ha megkérdeztek volna, akkor ennyi pénzből inkább a déli Tisza-hidat kértük volna, mert sportcsarnokunk már van. Ráadásul 2017 januárjában azzal írtam alá a Modern Városok Program Szegedre vonatkozó szerződését Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a harmadik Tisza-híd az első és legfontosabb. Erre hoztak kormányhatározatot, ezt ígérték meg. És pénzt is elkülönítettek rá, ami aztán valahogy sosem ékezett meg. Az egész mostani kampányban az új hidat ígérték sok száz plakáton."

A jelenlegi sportcsarnok 3 ezer férőhelyes, a Szeged folyamatosan a BL-ben játszik.