Bosszankodott, gyengeségről beszélt a győri edző a hétgólos győzelem után

2019.11.17. 19:03 Módosítva: 2019.11.17. 20:21

Bő egy hónappal ezelőtt 25 góllal nyert a Győri Audi ETO KC a DHK Baník Most vendégeként a női kézilabda BL-ben. Ezek után arra számíthatunk, hogy ha nem is ez a rekord gólkülönbség, de két számjegyű győzelem lesz a győri arénában.

Ehhez képest a Győr ugyan a meccs legnagyobb részében magabiztosan vezetve, de elég tompán játszva, csupán 35-29-re nyert vasárnap Győrben. A hetedik percben például még a Baník Most vezetett két góllal, és a félidőben is csupán négygólos volt a különbség. 

Mindez azt jelenti, hogy a Győr 100 százalékosan, csoportelsőként nyerte meg a csoportját, és bejutott a középdöntőbe. A kis csalódottság amiatt lehet, hogy a győri kézilabdások láthatóan nehezen tudtak felpörögni a cseh újonc ellen.

Leginkább a védekezésben volt hiányosság, látszik a 29 kapott gólon. Mindezt magyarázza, hogy Eduarda Amorim – aki általában a védelem oszlopa – nem volt a pályán, ám a győrieknek ennek ellenére is illett volna kilépni, faultolni, erősebben védekezni a nem túl veretes cseh lövők ellen.

Danyi Gábor, a győriek edzője nem is fogta vissza magát a meccs után. A Sport1-nek Danyi a következőket mondta – szokatlan, de őszinte egy hatgólos győzelem után:

Nagyon gyengén játszottunk. Gondoltam, hogy nem fogunk a topszinthez közelíteni, de hogy ennyire gyengén, nem gondoltam volna. Több volt a bosszúság, mint az öröm ebben a mérkőzésben.

A meccsen Estelle Nze Minko volt a legeredményesebb, nyolc gólt lőtt, mellette Oftedal, Brattset és Bulatovic lőtte sorra a gólokat. A Győr hat győzelemmel csoportja első helyén végzett. A középdöntő első fordulóját január 24. és 26. között rendezik.

A csoport másik mérkőzésének eredménye: Krim Mercator Ljubljana (szlovén)–IK Sävehof (svéd) 26-28 (12-14) 

A csoport végeredménye:

  • 1. Győr 12 pont,
  • 2. IK Sävehof 5,
  • 3. Krim Mercator Ljubljana 4,
  • 4. DHK Baník Most 3.