Korea ellen javított a vb-re készülő női kéziválogatott

2019.11.23. 12:27

Egy győzelem, egy vereség, így áll két mérkőzés után a magyar női kézilabda-válogatott a Japánban rendezendő világbajnokságra felkészítő Szöul-kupán, ahol az oroszoktól elszenvedett pénteki vereség után Dél-Korea 31-25-ös legyőzésével folytatta Kim Rasmussen csapata.

Rasmussen a világbajnok oroszok elleni vereség után azt kifogásolta, hogy a csapat mindkét félidőt gyengén kezdte, Dél-Korea ellen viszont nem volt ilyen gond, igaz, hiába kezdtek jól, a védekezés romlásával visszaesett a magyar csapat teljesítménye, és Korea 9-7-re elhúzott. A folytatásban javult a magyar teljesítmény, így a szünetre 14-13-as vezetéssel mentek, míg a második félidőben fokozatosan elhúztak, volt, hogy 8 góllal is vezettek, majd végül hat góllal nyertek.

A legjobb magyar góllövő a keretbe hosszabb kihagyás után visszatérő Kovács Anna volt 6 góllal, mögötte Háfra Noémi és Klujber Katrin jöttek 5-5 góllal.

Ez volt magyar és a dél-koreai válogatott 25. mérkőzése egymás ellen, a mérleg 12 magyar győzelem, 2 döntetlen és 11 koreai siker.

A Szöul-kupán Szerbia ellen zár hétfőn a magyar csapat, majd jövő szombaton Kazahsztán ellen kezdik meg a világbajnokságot.

Magyarország-Koreai Köztársaság 31-25 (14-13)

a magyar gólszerzők: Kovács A. 6, Háfra, Klujber 5-5, Schatzl, Faluvégi 3-3, Kovacsics, Márton G., Pásztor, Tóth G. 2-2, Vámos 1