Beismerték a doppingolást a román kézisek, nem utaznak a vb-re

2019.11.28. 15:10

Újabb három román kézilabdázó ismerte be, hogy doppingolt -írja a Nemzeti Sport. Korábban a Corona Brasov három játékosa, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu és Daciana Hosu esetében merült fel a doppingolása gyanúja.

A Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) szerdai meghallgatásán azonban nemcsak ők, hanem négy másik Corona-játékos is - Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopataru, illetve a macedón Natasa Nolevszka - beismerte, hogy intravénás lézeres kezelést kapott, ami tiltott. 

Az egyik doppingoló román játékos, Cristina Laslo.
Az egyik doppingoló román játékos, Cristina Laslo.

Így már összesen 6 román kézist érint az ügy, a román szövetség már jelezte, hogy az érintett játékosok nem lesznek ott a szombaton kezdődő női világbajnokságon. Ugyanígy tett a montenegrói és brazil szövetség is a szintén a Coronaban játszó Ivona Pavicseviccsel és Elaine Gomesszel. 

Románia azonos csoportban szerepel majd Magyarországgal, rajtunk kívül Kazahsztán, Spanyolország, Montenegró és Szenegál lesz a román válogatott ellenfele. A világbajnokság győztese egyenes ágon kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek selejtezőt játszhatnak.