16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Kovacsics Anikó: Egyszer csak összezuhant az egész

2019.12.02. 08:52

Kovacsics Anikó, a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya szerint a küzdéssel nem volt gond a spanyolok elleni vesztes világbajnoki csoportmérkőzésen, de kell mellé tűz is a folytatásban.

Tegnap este már átbeszéltük a mérkőzés tanulságait, a szövetségi kapitány és a játékosok is elmondták, amit láttak. A meccs eleje sajnos megpecsételte a sorsunkat, utána már nem tudtunk erőre kapni, hogy visszajöjjünk, és nyugodtan tudjunk játszani. Nagyon akartunk, de a kapkodás miatt sok hiba csúszott a játékunkba

- nyilatkozta az MTI-nek a vasárnap este a 29-25-re elveszített találkozóról a csapatkapitány. 

A Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságot Kazahsztán 39-15-ös legyőzésével kezdték a magyarok, akik kedden Montenegróval, szerdán Szenegállal, pénteken pedig Romániával játszanak a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban. 

Kovacsics kiemelte, hogy a spanyolok elleni meccs elején is voltak helyzeteik, de azok kimaradtak, és ez meghatározta a folytatást. 

"Az első percekben a védekezésünk is jó volt, de egyszer csak összezuhant az egész" - ismerte el. 

A Ferencváros irányítója hozzátette, akadtak pillanatok, amikor úgy érezték, talán most sikerülhet az egyenlítés és a fordítás, de ebből volt kevesebb, és amikor egy kicsit közelebb tudtak kerülni ellenfelükhöz, akkor a védekezésük nem működött jól, pedig a második félidőben Bíró Blanka remek teljesítményének köszönhetően nagy segítséget kaptak a kapuból. 

Hézagosak voltunk, és az utolsó pillanatban mindig kaptunk egy gólt, ami megint lenyomott bennünket. Meg kell nyugodnunk. A hibák mindig benne lesznek a játékban, de minimalizálni kell őket. Dolgozunk rajta

- mondta a csapatkapitány, aki hat lövésből két gólt szerzett vasárnap. 

Hétfőn konditermi edzésen vett részt a válogatott, utána pedig szabadfoglalkozás következett. Kovacsics szerint mindenkinek a legjobb nyolc közé kerülés a célja, mindenki ezért küzd, és reményei szerint mindez nem fog teljes görcsösségbe, idegeskedésbe átmenni.

"Nem könnyű ezt ilyenkor kezelni. Tavaly az Európa-bajnokságon tét nélkül, szabadon lehetett játszani, nem volt elvárás a csapattal szemben, most viszont van. Nehezebb dolgunk van, de biztosan úgy fogunk felmenni a pályára, hogy nyerni szeretnénk, mert mindenkinek megvannak a céljai, az álmai" - nyilatkozta. 

A 123-szoros válogatott irányító elmondta, hogy csak csapatként van esélyük bárki ellen, ha mind a 16 játékos hozzátesz az összteljesítményhez. 

"Ezt kell visszahoznunk. A küzdéssel nem volt gond, de kell mellé tűz és átütőerő" - magyarázta. 

Klubtársa, Háfra Noémi arról beszélt, hogy nagyon jó spanyol csapattal találkoztak, amelynek szinte minden összejött, és a magyarok összes gyengeségét ki tudták használni. 

"Mi sajnos futottunk az eredmény után, és nem tudtunk átlépni egy olyan gátat, amivel már nyerő helyzetbe kerülhettünk volna. Amikor a védekezés rendben volt, akkor elöl nem tudtunk érvényesülni, de azóta alaposan átbeszéltük a hibáinkat" - mondta a balátlövő, aki öt lövésből két gólt lőtt. 

Elmondta, a hétgólos Cabral Barbosát a második félidőben ki tudták venni a játékból, ami könnyebbséget jelentett, mert így csak egy emberre, Nerea Penára kellett igazán figyelniük, de a spanyolok mindezt nagyon jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel ellensúlyozták. (MTI)