Rasmussen: A bírók örülhetnek, mert kibasztak velem

2019.12.06. 13:33

Nyomasztó hangulatban értékelte a női kézilabda-világbajnokság C csoportjának utolsó meccsét a román és a magyar kapitány. A román csapat hangos öröme ugyanis jól hallhatóan beszűrődött a sajtótájékoztatóra.

A románokat vezető svéd Tomas Ryde azt mondta, lehet, hogy az utolsó támadásnál, amiért a két német játékvezető hetest adott, nem történt semmi. A vb-n azonban nincs videózás, így megítélték a büntetőt, a románok legjobbja, Cristina Neagu pedig gólra váltotta, Kilencből kilenc hetest lőtt be a meccsen. Románia az utolsó másodpercekben vezetett először a meccsen (28-27),

a mieinknek már nem maradt idejük a támadásra. Ryde azt is hozzátette, hogy a jövő a magyar csapaté.

Ettől még ez a meccs elment, és Magyarország legjobb esetben is a 13. helyen végezhet.

Kim Rasmussenre talán a legfinomabb jelző, hogy frusztrált volt. Hiányolta a videózást, azt is mondta, hogy érthetetlenül kapott két percet, ami végzetesnek bizonyult, mert 26-24-es vezetés után 27-27 lett az eredmény. Az edző a büntetést 56:34-nél kapta, 58:46-nál lett egyenlő. Azt állította, áááá - ennyi hagyta el a száját, nem pedig a fuck szó.

Olyan indulat volt benne, hogy olykor verte az asztalt.

"Bocsánatot kérek a lányoktól, hogy hátrányba hoztam őket, a szurkolóktól, hogy csalódást okoztam. Magam is csalódott vagyok. A bírók örülhetnek, mert kibasztak velem."

Az első sárga lapjával kapcsolatban azt magyarázta, hogy csak annyit kérdezett, mondják meg, mit csinál rosszul, hogy ennyiszer figyelmeztetik.

Kovacsics Anikó is elkeseredett volt, a meccs után elcsukló hangon nyilatkozott. A hét a hat elleni játéknál feljött a rivális, és keveset hibáztak.

Az eredmény ellenére még mindig van esély az olimpiára, de most azoknak a nemzeteknek kell jól szerepelniük, akik az Eb-n is jók voltak. Ha az orosz, román, holland, norvég, svéd ott lesz az első hétben, akkor az Európa-bajnoki hetedik pozíció  a márciusi Eb-selejtezőre juttatja a csapatot. A franciák a dánok elleni vereségükkel eldőlt, nem védhetik meg a címüket.

A 13. helyért járó Elnöki Kupa párosítása a következő: Magyarország-Argentína és Franciaország-Angola. Az első két meccset vasárnap játsszák, a döntő hétfőn jön.