A lassításon látszik igazán, milyen szenzációs az utolsó német gól

2019.12.08. 17:02

Hollandia a maximális négy ponttal érkezett a Japánban zajló női kézilabda világbajnokság középdöntőjébe, de a torna legfiatalabb csapata, Németország 25-23-ra legyőzte az első fordulóban. A németek a második félidőben szinte végig vezettek, az utolsó góljuk pedig egészen remekbe szabott.

Amelie Berger végezhetett el sarokdobást, és ilyenkor kockázatmentes megoldást szoktak választani, hátra passzolnak valakinek. A szélső azonban húzott egy merészet, és a védőfal mögött átlőtte a másik szélsőnek a labdát, akinek fel kellett ugrania, és azonnal lőtt.

Laurenrothnak arra is kellett figyelnie, nehogy leérjen a lövés közben a lába. Ez volt a harmadik találata a meccsen, a kapufa besegítette a labdát. Egy ilyen passz gólt érdemelt, és a német csapat ezzel döntötte el végleg a meccs sorsát.

Magyar szempontból ez a meccs is érdekes volt, mert a holland azon nemzetek egyike, amelyiknek szurkolnunk kell a hátralévő három napban, hogy maradjon esélyünk az olimpiára.

  • A két középdöntős csoport így áll:
  • 1. Németország 5 pont, 2. Hollandia 4, 3. Norvégia 4, 4. Dél-Korea 2, 5. Szerbia 2, 6. Dánia 1.
  • 1. Oroszország 6, 2. Spanyolország 5, 3. Montenegró 4, 4. Svédország 3, 5. Románia 0, 6. Japán 0.

Amennnyiben így marad, a mieink a románokkal együtt a kedvező Eb-helyezésükkel készülhetnek az olimpiai selejtezőre. Az orosz, a holland, a svéd, a norvég válogatott is bent van ugyanis a legjobb nyolcban.

Hétfőn azonban fenekestül felfordulhat minden az első csoportban, mert ha a szerbek legyőzik a németeket, a dánok pedig a hollandokat, akkor utóbbi akár még ki is eshet az első nyolcból. Illetve a norvégok a már tokiói résztvevő Koreán tolhatnak eggyel lejjebb. Magyarország eközben a 13. hely megszerzéséért harcol, amiért az Elnök Kupa is jár, ha megveri hétfőn 10 órától a vb-címvédő franciákat.