A svédek vihetnek minket közelebb az olimpiához

2019.12.10. 14:23

A női kézilabda-világbajnokság keddi versenynapján az olimpiai bajnok oroszok a második félidőben átrohantak Montenegrón. Az első félidő elején Montenegró diktálta a tempót, a félidő végére fordították meg az állást az oroszok (17-16).

A montenegróiak a fordulás után nem tudták megfékezni az oroszokat, a végén pedig már egy kicsit tartalékolhattak az erejükkel (35-28), mert nekik a svédek legyőzése jelenti az azonnali olimpiai selejtezőt.  A spanyol edző, Ambros Martín orosz csapata az egyetlen veretlen a mezőnyben, szerdán a most második spanyolokkal játszik. A spanyolok Japán ellen egy gólgazdag és változatos meccsen szerezték meg a 33-31-es győzelmet.

A Románi-Svédország-meccsen a svédek 4-0-s rohammal indítottak a románokkal szemben, utána még Románia feltámadt, de a félidőben már 14-9 volt az állás az északiaknak. A második félidőben a svédek megmutatták, mi az ellenszere a 7-6-os játéknak, amire a mieink nem nagyon jöttek rá a románok ellen.  A végére hatalmas különbség lett, 34-22-re nyertek a svédek. 

Szerdán magyar idő szerint fél egykor kezdődik a Montenegró-Svédország találkozó, akkor dől majd el, melyik csapat lesz bent a legjobb hatban. A vesztesnek játszani kell egy meccset a hetedik helyért. Ha a svédek maradnak az utolsó meccsen pont nélkül, akkor nem mindegy, mire jutnak a hetedik helyért zajló meccsen.

Ha ugyanis a svédektől olyan ország veszi el a másik ágról a hetedik helyet, mint Dánia vagy Szerbia, akkor a magyar olimpiai álmok véget érnek. Ebben a cikkben foglalkoztunk egy svéd-dán meccsel. Egy szó, mint száz, a svédeknek benne kell lenniük a hétben.

Nekünk tehát a svédek győzelméért kell szurkolni.

  • A csoport állása: 1. Oroszország 8 pont, 2. Spanyolország 7, 3. Svédország 5, 4. Montenegró 4, 5. Japán 0, 6. Románia 0.
  • Románia-Japán, Oroszország-Spanyolország, Montenegró-Svédország

Hogy a másik ágon mi történik szerdán, megjósolhatatlan. Ha a norvégok hozzák a németek elleni meccsüket, csoportelsők. Ha a hollandok nyernek, ők is ott lesznek a hatban, nekünk ez a két legfontosabb eredmény, illetve hát a már említett svédek pontszerzése Montenegróval szemben. Lesz még egy szerb-dán meccs is.

  • A másik ág állása: 1. Norvégia 6 pont, 2. Németország 5, 3. Hollandia 4, 4. Szerbia 4, 5. Dánia, 6. Korea 2.