Piroska
-11 °C
-2 °C

Tomori a kézi-vb legjobb labdaszerzője

2019.12.10. 11:06

Lukács Viktória lett a magyar női kézilabda-válogatott házi gólkirálya a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Tomori Zsuzsanna pedig labdaszerzésben volt nagyon eredményes, írja az MTI.

A magyarok hét mérkőzést játszottak a tornán: a csoportkörben Kazahsztánt és Szenegált legyőzték, Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától viszont kikaptak, az alsóházi rájátszásban pedig az Argentína elleni siker, majd a Franciaországgal szembeni vereség következett.

A 14. helyen végzett válogatott csupán 58 százalékos hatékonysággal lőtt, 342 lövésből 200 gólt szerzett.

Büntetőhöz 27-szer jutottak a magyarok, ezek közül 18-at lőttek be, ami 67 százalékos hatékonyságot jelent.

A házi gólkirály a Ferencváros jobbszélsője, Lukács Viktória lett, aki 36 kísérletből 27 gólt dobott, vagyis 75 százalékkal célzott. Őt klubtársa, a balszélső Márton Gréta követi a rangsorban: 28 lövésből 23-szor talált be, remek mutatóval, 82 százalékkal zárta a tornát.

A világbajnokság honlapján közzétett statisztika is megerősíti, hogy Háfra Noémi gyengén célzott,  ötven kísérletéből csak 18 gólt dobott, ami 36 százalékos hatékonyságot jelent. Az FTC balátlövője viszont a gólpasszokban elég jó volt, 19-szer hozta helyzetbe csapattársait, ebben ő bizonyult a magyarok legjobbjának.

Hét mérkőzés után Tomori Zsuzsanna vezette a labdaszerzések ranglistáját, tíz labdalopással, ami az egész mezőnyben a legmagasabb szám volt a hétfői játéknapig. A magyar kapusok - Bíró Blanka, Kiss Éva és Triffa Ágnes - 34 százalékos hatékonysággal védtek, 256 lövésből 87-et hárítottak, 32 büntetőből négyet fogtak meg.

A sportszerűségi rangsorban a magyarok a harmadik helyen álltak az utolsó mérkőzésük után, hússzor kaptak kétperces kiállítást, hétszer pedig sárga lapot.