Családi okok miatt távozik a Siófoktól az EHF-kupát nyerő sikeredző

2019.12.27. 20:53

A következő idénytől Bent Dahl lesz az EHF Kupa-győztes Siófok KC női kézilabdacsapatának vezetőedzője, miután a csapatot jelenleg irányító norvég Tor Odvar Moen családi okokra hivatkozva kérte a szerződésének felbontását – írja az MTI.

Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az SKC megnyerte története első nemzetközi kupáját. A váltás gondolata fel sem vetődött bennünk. Emberileg és szakmailag is tiszteljük őt annyira, hogy elfogadjuk a döntését.

– nyilatkozta Tor Odvar Moenről a Siófok KC ügyvezetője, Fodor János.

A norvég szakember az első siófoki idényében a klub történetének legsikeresebb évét produkálta, megnyerte az EHF Kupát és bajnoki bronzérmet szerzett a csapattal. Tor Odvar Moen úgy fogalmazott: nehéz döntést kellett meghoznia, és nagyon sajnálja, hogy nem fejezheti be azt a hároméves koncepciót, amit terveztek. Mint mondta, tudja, hogy nehéz helyzetbe hozta a klubot, de úgy érzi, hogy a lehető legjobb kezekbe kerül majd az irányítás.

Bent Dahl vezetőedzői kinevezésével egyébként a folytonosság biztosítva lesz, hiszen egészen eddig ő volt Tor Odvar Moen segítője, ez pedig lehetővé teszi a jelenlegi tréner által elkezdett munka befejezését. Szerződése jövő nyártól két idényre szól.