Hetest dobott a német szélső, és őt állították ki piros lappal

2020.01.10. 09:39

Németországnak már elkezdődött a férfi kézilabda Európa-bajnokság, a hollandokkal szoros első félidőt játszottak (15-13), a végén 34-23-ra nyertek.

A legjobb szélsőjüket, Uwe Gensheimert már a 16. percben elveszítették, amikor a játékos hetest dobhatott.

Gensheimer piros lapja

Fejen lőtte ugyanis Ravensbergen kapust, aki elterült a homlokán csapódó labda után, és nagyon úgy tűnt, hogy megszédült, nemcsak rájátszik az esetre. A labda körülbelül kilencvennel száguld egy ilyen esetben, és négy méterről nézett bele, nem csoda, hogy megrendült tőle.

A szabálykönyv ilyenkor egyértelműen fogalmaz, ha a játékos fejbelövi a kapust, piros lappal ki kell zárni a további játékból. Hatékony fegyver a kapus feje fölé lőni a labdát, de mint a példa mutatja, veszélyes is.

Magyarországnak szombaton kezdődik az Eb, ahonnan a két legjobb, a világbajnokságról még helyet nem szerző csapat kijuthat az olimpiai selejtezőre. A mieinknek két bravúr kellene a csoportban a továbbjutáshoz, az oroszok valamint Izland legyőzése. A mi águnkon vannak a dánok, franciák, norvégok, mögöttük kellene végezni a középdöntőben, hogy legyen reális esély az olimpiai selejtezőre.

A másik ágon ugyanis a németek, horvátok, spanyolok jó eséllyel elfoglalják az első három helyet, utána viszont már garantáltan olyan nemzet jön, amelyiknek nincs olimpiai selejtezős pozíciója.