Rasmussen: Ürügy, hogy hiányzott a nyelvtudásom

2020.01.11. 13:31

Kedden menesztette a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi a női válogatott kapitányát, Kim Rasmussent. Rasmussenről még a vb idején derült ki, hogy viselkedése miatt felfüggesztette a nemzetközi szövetség.

A 2016-ban szerződtetett dán szakember most hosszú interjút adott a eurosport.hosszabbitasnak. Ebben elmondta, nem lepte meg a kirúgása, mert tartotta magát a mondáshoz, hogy egy külföldi edzőnek mindig legyen becsomagolva a bőröndje.

Nem dühös, de csalódott és szomorú is egyben, mert nem fejezheti be a munkáját. A Danyi Gábor-Elek Gábor kapitányduó kinevezését jó ötletnek tartja, akik ismerik a csapatot, és ebben a helyzetben ez a legfontosabb.

"Azt gondolom, jók az esélyek, de könyörgöm, ne nyomják össze a lányokat azzal, hogy elvárják tőlük a kijutást"

- üzente mindenkinek.

Az olimpiai selejtezőt március 20-22. között rendezik Győrben: Kína, Szerbia és Oroszország közül kettőt meg kell előzni.

A vb-kudarcról elmondta Rasmussen, hogy nem nevezett még sohasem három kapust, de nem mert kockáztatni, mert Bíró Blanka és Kiss Éva is sérüléssel küszködött. Zácsik Szandra a gondolataiban volt, de mivel a jövőt akarta építeni, ezért az átlövőt itthon hagyta. (Átlövésben valamennyi csapat megelőzött bennünket.)

A megalapozatlanul magas elvárásokat pszichésen nem tudta elviselni a csapat,

állapította meg. Ehhez annyi kitételt hozzá kell fűzni, hogy ő és a szakmai alelnök, Pálinger Katalin is reálisnak gondolta a vb előtt, hogy ott legyen a csapat a nyolc között.

"20 éves vagy, van mögötted négy válogatottság, és úgy kell kifutnod a világ legjobb játékosai ellen a pályára, hogy hetek óta csak azt szajkózzák a füledbe, hogy olimpia, olimpia, olimpia" - érzékeltette a nyomást.

Azt is taglalta még, hogy törékenyebb volt a csapat önbizalma, mint máskor, és a csapat nem a gázt, hanem a féket nyomta, de az okát nem tudja, miért.  A nyelvismeretének hiánya szerinte nem befolyásolta a csapatban a kommunikációt, bár volt két játékos, akikkel csak Siti Bea másodedőn keresztül tudott értekezni.

Arra büszke, hogy a táplálkozást és az egészséges életmódott meghonosított a csapatnál. 2017-ben arra panaszkodott, hogy túl sokan dohányoznak.