Csodagólokkal sokkolta a dánokat a magyar csapat a kézi-Eb-n

2020.01.14. 11:35

A férfi kézilabda-Európa-bajnokságon a magyar válogatott bravúros, 24-24-es döntetlent játszott a világ- és olimpiai bajnok dán válogatottal. Ez a mérkőzés nem csak arról marad elmékezetes, hogy a magyar csapat felnőtt a világ egyik legerősebb válogatottjának szintjéhez, hanem arról is, hogy világkalasszis gólokat is szereztek ellenük.

A 12. percben, 5-4-es előnynél a magyar válogatott a kétgólos vezetésért támadott. Az balátlövő Ligetvári Patrik a dán védőkkel bírkózó Bánhidi Bencének passzolt, de a beállós nem tudott kapura fordulni, így inkább a Győri Mátyáshoz tette tovább a labdát. A válogatott irányítója a védőket meglepve, elhajlásból, telitalpról lőtt egy iszonyatosan nagy átlövés gólt. A labda olyan gyorsan repült, hogy a dánok világklasszis kapusa, Niklas Landin is tehetetlen volt ellene.

Az óriási magyar gólok sora ezzel még nem ért véget, az első félidő 21. percben 9-6-os vezetésnél az emberhátrányban lévő dánok úgy támadtak, hogy lehozták Landint a kapuból. Az akció végén sikerült a labdát bejátszaniuk a beállósuknak, azonban Magnus Saugstrup a kapufa tövét találta el. A kipattanó labdát a Ferencvárosban játszó Nagy Bence szedte össze, aki azonnal felismerte, hogy üresen állt a dán kapu.

Sokat nem is habozott, egy tökéletesen célzott lövéssel az egész pályát átdobta, és hatalmas gólt lőtt.

A visszafutó Landinnak esélye sem volt elérni a nagyon erős lövést, és a dán mezőnyjátéksok is csak nézték a fejük fölött repülő labdát, ami a lehető legjobb helyen kötött ki.

Ön szerint kinek a gólja volt szebb?