Pálinger: A sértettség beszél Rasmussenből

2020.01.14. 15:06

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke, Pálinger Katalin szerint csak a sértettség beszélt a nemrég menesztett női szövetségi kapitányból, Kim Rasmussenből, amikor azt mondta, hogy a decemberi világbajnokság után a szövetségtől senki sem kereste őt és Siti Beáta másodedzőt a decemberi, gyengén sikerült világbajnokság után, írja a Nemzeti Sport.

„Nem igaz, hogy nem kereste senki őt a világbajnokság után, én egyből két és fél órás személyes megbeszélést folytattam, ahol a vb minden apró részletét kiveséztük, majd az elnökségi ülésen is meghallgattuk a beszámolóját, és komoly kérdésekkel állítottuk szembe” – mondta Pálinger az M4 Sportnak adott interjújában, cáfolva a dán edző állításait.

A sértettség beszél belőle. Ő mindig pozitívan beszélt a szövetségtől, minden támogatást megkapott, a klubok részéről is pozitív előrelépés történt a válogatott ügyében. Nyilván csalódott amiatt, hogy milyen helyzetbe került, de még ha igazságtalan is az IHF döntése, nekünk akkor is olyan felelős döntést kellett hoznunk, ami a csapatot helyezi előtérbe. Neki is elmondtam, hogy talán ott hibázta a legnagyobbat, hogy a román meccsen magát a csapat elé helyezte. Még ha túlzó is az IHF döntése, nekünk az alapján kellett döntést hoznunk, hogy mi a legjobb a csapatnak. A bizonytalanságnál minden jobb, ezért hoztuk meg ezt a döntést

– mondta Pálinger, és hozzátette, hogy Rasmussenen kívül a válogatott többi stábtagjának szerződését nem szüntette meg a  szövetség.

A válogatott jövőjéről Páliger elmondta, hogy egyelőre csak a következő öt meccsre, az olimpia selejtezőtornára, valamint a Montenegró elleni Eb-selejtezőre keresnek átmeneti megoldást. A olimpiai selejtezőtornát március 20. és 22. között rendezik Győrben, ahol az orosz, a szerb és a kínai válogatott lesz a magyarok ellenfele. A csoportból az első két helyezett jut ki a tokiói olimpiára.

A hírek szerint a két legsikeresebb magyar női klub, a Győr és a Ferencváros edzői, Danyi Gábor és Elek Gábor párosa irányíthatnák a női válogatottat. A új kapitányi jelöltek között ott van a juniorokkal világ- és Európa-bajnokságot nyerő, jelenleg az MTK-t irányító Golovin Vlagyimir is, akit azonban Pálinger még nem dobna a mély vízbe, hagyná napi szinten dolgozni.