A Danyi-Elek-páros vezeti a női kéziválogatottat

2020.01.16. 13:28

Danyi Gábor és Elek Gábor irányítja a magyar női kézilabda-válogatottat március végéig - jelentette be a magyar szövetség (MKSZ) csütörtökön. 

Az MKSZ közleménye szerint a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros vezetőedzőjének társ-szövetségi kapitányi megbízatása a március 20-22-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára, valamint a Montenegró elleni hazai és idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre szól. 

Az olimpiai kvalifikációs tornán sorrendben Kína, Szerbia és az olimpiai címvédő Oroszország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. 

"Úgy érzem, nagyon erős lesz a szakmai stáb, jó csapatot fognak alkotni, hiszen külön-külön is alkalmasnak tartom mindkét szakembert szövetségi kapitánynak" - mondta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. 

Pálinger elárulta, Danyi Gábor és Elek Gábor is első szóra elvállalta a megbízatást, és klubjaik is támogatták a kinevezésüket. 

Novák András operatív igazgató arról beszélt, hogy módosítani szeretnék azokat az időpontokat, amelyek a válogatott játékosok klubcsapatainak bajnoki mérkőzéseit érintik, hogy a nemzeti csapat a hivatalos időszakhoz képest korábban, már a március 9-i héten megkezdhesse a felkészülést a győri tornára. 

Óriási megtiszteltetés, hogy rám, ránk gondolt a magyar szövetség a jelenlegi helyzetben, éppen ezért egy pillanatig nem gondolkoztam a felkérésen, de talán mondhatom ezt Elek Gábor nevében is

- emelte ki Danyi Gábor. 

Kijelentette, az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdában. 

"Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szükséges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt. Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról" - hangsúlyozta. 

Elek Gábor úgy vélekedett, nagyon kevés idejük van ahhoz, hogy nagy átalakításokba kezdjenek. A támadójátékra kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, és a klubmunkára is támaszkodniuk kell. 

Fontos tényező lesz, hogy a célkitűzések miatti nyomást kezelni tudjuk, erre külön figyelnünk kell a szakmai stábban. Felszabadult, mentálisan is jó állapotban lévő válogatottat szeretnénk

- nyilatkozta Elek. 

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március 10-én kezdené meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre. (MTI)

A magyar válogatott márciusi programja:

Olimpiai selejtező, Győr:

 március 20., péntek:

Magyarország-Kína

Oroszország-Szerbia

március 21., szombat:

Magyarország-Szerbia

Oroszország-Kína 

március 22., vasárnap:

Kína-Szerbia

Magyarország-Oroszország 

Európa-bajnoki selejtező:

március 25., szerda:

Magyarország-Montenegró

március 28., szombat:

Montenegró-Magyarország