Az olimpiai helyüket féltik a magyar csapattól az izlandiak

2020.01.16. 14:22

Lesújtotta az izlandi kéziválogatottat a Magyarországtól szenvedett hatgólos vereség, de az még jobban, hogy ezzel a magyar csapat lett a csoportelső, így egyelőre Izland előtt áll az olimpiai kvalifikációs versenyben.

„Egyszerűen szörnyen játszottam, ahogy a csapat is. Különösen azért frusztráló az eredmény, mert hat góllal nem jobbak nálunk a magyarok" - idézte a volt Veszprém-játékos, az irányító Aron Palmarsson nyilatkozatát a Nemzeti Sport.

„Jól kezdtük a második félidőt, de utána elkezdtük elpazarolni a tiszta helyzeteinket, és ettől vérszemet kapott a magyar válogatott. Az utolsó 20 percben pocsékul játszottunk. Mélységesen csalódott vagyok” – jelentette ki az izlandi szövetségi kapitány, Gudmundur Gudmundsson.

A szakember már vereségük távolabbi következményeiről is beszélt:

Ez számunkra nagyon rossz. A magyarokat vittük magunkkal (a csoportból), ami nekünk a lehetséges forgatókönyvek közül a legrosszabb. Ők is az olimpiáért harcolnak, ráadásul most két ponttal többjük van, mint nekünk. A tiszta, egyértelműen megfogalmazott célunk az volt, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ez nem sikerült.

Az Európa-bajnokságon Magyarország legközelebb pénteken lép pályára, célja kivívni az olimpiai részvételt. A csapat további meccseinek időpontjait itt böngészheti.