EHF-kupa: 1-1 győzelem, döntetlen és vereség a magyaroknak

2020.01.18. 20:57

Három magyar csapat is pályán volt szombaton az EHF-kupában, és mindhárom különböző végkimenetelű meccset játszott.

Elsőként a DVSC Schaeffler fogadta otthon a Thüringer HC-t, és a Bajnokok Ligájából kiesett csapatot úgy sem sikerült megszorongatni, hogy a németek csak 12 játékossal érkeztek a mérkőzésre. Ebben annak is szerepe volt, hogy a Debrecennél hiányzott az irányító Vámos Petra és a montenegrói átlövő, Jelena Despotovic.

A Thüringer a szünetben már 12-7-re vezetett, a végére pedig tovább növelve az előnyét 26-19-re nyert, és a százszázalékos teljesítményének köszönhetően már egyedül vezeti a csoportot.

Az első félidőben technikai probléma miatt néhány percig állt a játék, ugyanis a csarnokban egyre sötétebb lett, de mivel a meghibásodás elsősorban a lelátók fölötti világítótesteket érintette, rövid megbeszélés után folytatódhatott a meccs.

A javuló tendenciát a Siófok kezdte el szombaton, ők 30-30-as döntetlent játszottak a horvát Podravka Koprivnica ellen, bár a szünetben 19-15-re vezetett a magyar csapat. A második félidőben a horvátok előbb egy 6-0-s, majd egy 4-0-s szériával zárkóztak fel a Siófokra, bravúrral pontot szerezve a címvédő otthonában.

Az nap fénypontja az Érd játéka volt, a magyar csapat ugyanis először tudott nyerni az EHF-kupában, ráadásul nem is annyira szoros meccsen verték a lengyel MKS Lublint, a vége 29-24 lett. A 11 fős kerettel érkező lengyelek erősen kezdték a meccset, de ahogy teltek a percek, úgy fogyott a lendületük, és a szünetben már hatpontos hátrányban (18-12) voltak. A második félidőt aztán hiába kezdték 5-1-es sorozattal, az Érd megrázta magát, és simán behúzta a mérkőzést.

Eredmények

  • A csoport: DVSC Schaeffler-Thüringer HC (német) 19-26 (7-12)
  • B csoport: Siófok KC-Podravka Koprivnica (horvát) 30-30 (19-15)
  •  C csoport: Érd HC-MKS Lublin (lengyel) 29-24 (18-12)