A svéd kapus csak szemmel tudta követni Bóka csavarását

2020.01.22. 11:00

Hiába kezdett jól kedd este a magyar csapat az addig nyeretlen svédek elleni középdöntős meccsén, az akadozó támadójáték és a pocsék hajrá miatt végül simán kapott ki 24-18–ra. A magyar csapatnak azért így is volt pár látványos megmozdulása, az EHF videói alapján a keddi játéknap legszebb védése, gólja és gólpassza is magyar játékoshoz fűződött.

Az európai szövetség a védéseknél a kapuban megint remeklő Mikler Rolandot emelte ki, a legszebb gól a remek passzra középen berobbanó Máthé Dominik találata lett, a legszebb gólpassz pedig Győri Mátyás hát mögött pattintott labdája lett. 

Ezeken túl is volt még szép megoldása a magyar csapatnak, a 42. percben Appelgrent szomorították, hiába védett ugyanis a svéd kapus nagyot, a kipattanót Bóka úgy tekerte el mellette, hogy esélye sem volt hárítani.

Az mindenesetre biztos, hogy szerdán a portugálok ellen ennél többre lesz szüksége a magyar csapatnak, ha elődöntőbe akar jutni – de valószínűleg még akkor is, ha olimpiai kvótát akar szerezni, amihez még egy négyólos vereség is elég lehet. Az biztos, hogy a csapat gőzerővel készül a meccsre, és a keretben is történt egy változtatás, Tóth Ádám helyett Bartók Donát került be. A svédek elleni meccs után kielemeztük a jelenlegi helyzetet, ezt a cikket itt olvashatják el.