Magyarország, Ausztria és Svájc rendezi a 2024-es női kézilabda-Eb-t

2020.01.25. 13:33

A magyar, osztrák, svájci közös pályázat nyerte a rendezés jogát a 2024-es női kézilabda-Európa-bajnokságra, jelentette be az európai szövetség (EHF) szombaton. Magyarország ezzel harmadszor lehet Eb-rendező a női tornát nézve, 2004-ben egyedül, 2014-ben a horvátokkal közösen rendezték Magyarországon az Eb-t.

Ausztria társrendezője az idei, vasárnap véget érő férfi kézi-Eb-nek, női Európa-bajnokságot viszont még nem rendeztek, ahogy Svájc sem.

A pályázatban, ami az orosz és a cseh, szlovák, lengyel közös rendezésű terveket győzte el a szombati szavazáson, az osztrákoktól Innsbruck, Svájcból Bázel, Magyarországról pedig Budapest és Debrecen szerepel helyszínként – a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024 decemberében.

Nagyon örülünk a sikernek, és annak, hogy Ausztriával és Svájccal közösen mi adhatunk otthont a tornának, hiszen ez elismerés a magyar kézilabdának, de az egész országnak is. Sok helyről hallhattuk, hallhatjuk vissza, hogy számos sportágban elismeréssel beszélnek a magyar rendezésű sporteseményekről

mondta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, míg Pálinger Katalin alelnök azt emelte ki, hogy 2024-re érhetnek be a 17-22 év közötti junior világbajnokok, junior Eb-t és ifjúsági Eb-t nyeri csapatok játékosai.

2022-ben a férfi Eb-t rendezik Magyarországon, Szlovákiával közösen.