A Veszprém simán nyert, a Szeged értékes döntetlent játszott a kézi-BL-ben

2020.02.08. 21:55

A Telekom Veszprém 31-24-re győzött a portugál FC Porto otthonában, míg a MOL Pick-Szeged hazai pályán 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborggal a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, írja az MTI.

Magabiztos siker Portugáliában

A portugálok már az ötödik perc elején időt kértek, mert a Veszprém remekül kezdett, és lendületes, pontos játékkal 4-0-ra elhúzott. Vladimir Cupara bravúros védéseinek köszönhetően

a portugálok csak a tizedik percben tudták megszerezni első góljukat.

A Porto ezt követően átállt a specialitásának számító létszámfölényes támadójátékra, némileg felzárkózott, de a jól védekező Veszprém hamar megtalálta az ellenszert, és a szünetben ismét öt góllal állt jobban, 9-14.

A Porto három góllal kezdte a második félidőt, és gyors játékukkal, valamint az osztrák Thomas Bauer kapus bravúrjaival felzárkóztak egy gólra. Ekkor a Veszprém hat percig nem talált a portugálok kapujába. Ezt újabb fordulat követte, amikor a Veszprém tíz perc alatt 7-1-es szériát produkált, mivel ismét pontosan lőtt és hatékonyan védekezett. Bár a Porto a hajrában  csökkentette a hátrányát, a magabiztos Veszprém-siker nem volt veszélyben.

A Veszprém legeredményesebb játékosa a montenegrói Vuko Borozan volt hét góllal, a szlovén Dragan Gajic hatszor talált be, de a mezőny legjobbja a magyar csapat szerb kapusa, Vladimir Cupara volt. A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló veszprémiek szerdán a német THW Kiel otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

Győzelemmel felérő pontszerzés

A Szeged vezetőedzőjének, Juan Carlos Pastornak már a 13. percben időt kellett kérnie, mert a dánok jobban kezdtek, és a norvég Kristian Saeveras kapus bravúrjaira alapozva 6-3-ra vezettek. A folytatásban felzárkózott a Szeged, és bár az olimpiai bajnok Henrik Möllgaard Jensen lövéseit rendre semlegesíteni tudta, az Aalborg a balszélső Buster Juul-Lassen találataival őrizte előnyét, és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második félidő elején sorozatban három gólt lőttek a dánok, ám a szegediek lendületbe jöttek, egy négyes gólsorozattal egyenlítettek. Ezután az Aalborg ismét ellépett kettővel, mert távoli átlövésből és betörésből is hatékonyak voltak. A hajrában a Szegednek több lehetősége is volt a fordításra, de a hibáikat gólokkal büntette ellenfél, így az utolsó percben kétgólos hátrányban voltak.

Mario Sostaric egyetlen találatra csökkentette a hátrányt, majd az Aalborg időkérése és labdaeladása után Dean Bombac betalált, ezzel a Szeged – bár egyszer sem vezetett a mérkőzésen – egy pontot megmentett.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Bombac volt öt góllal, a dánoknál Juul-Lassen hétszer talált be. A két csapat ötödször találkozott egymással a BL-ben, két szegedi és egy dán siker mellett ez volt a második döntetlenjük. A nyolc győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló szegediek jövő vasárnap a francia Paris Saint-Germaint fogadják a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 11. forduló

B csoport:

FC Porto Sofarma (portugál)-Telekom Veszprém 24-31 (9-14)

A csoport:

MOL-Pick Szeged - Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)