Egy góllal verte a Kiel a Veszprémet a kézi-BL-ben

2020.02.12. 20:45

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában - kettővel a vége előtt - a német Kiel vendége volt a magyar bajnok Telekom Veszprém. A csoportelsőség megszerzéséhez kulcsfontosságú volt ez a meccs. Mivel a németek 29-28-ra nyertek, szinte biztosan az övék a csoport első helye, és játék nélkül kerülnek a legjobb nyolc közé.

Az első félidő úgy lett 15-15-ös döntetlen, hogy az elején a mieink vezettek kettővel, a 20. perc után a németek. Ennél nagyobb különbség nem alakult ki a két csapat között.

A fordulás után volt a németeknek egy nagyon eredményes periódusuk, amikor akadozott a veszprémiek támadójátéka, nem tudták megtalálni a beállóst, és technikai hibákat is vétettek. 17-17-ről egy pillanat alatt 21-17 lett, nem volt ellenszer a lerohanások ellen. A veszprémi edző, David Davis azonnal időt kért.

Csapata ragadt a folytatásban a hazaiakra, 25-24-re sikerült is felzárkózni, de a Veszprémnek nem volt labdája az egyenlítéshez. A Kiel cseh edzője, Filip Jicha folyamatosan keverte a kártyákat, megnyitotta a védekezését, olykor létszámfölényes, 7-6-os játékot is választott.

Az utolsó öt percre 29-27-es kieli vezetéssel fordultak a csapatok, a németek már teljesen elkészültek erejükkel, nem volt veszélyes a játékuk, az utolsó passzig játszottak. A Veszprém másfél perccel a vége előtt egyre zárkózott, a meccset remekül kezdő Borozan találta meg a rést a védőfalon. Az utolsó támadásnál szintén ő vállalkozott, de a jól védő Landin hárított.

A csoport második helyéért a Veszprém jó eséllyel harcol, ha legyőzi a francia Montpellier-t, meg is szerzi.