Görbicz nem tervezte, hogy visszatér a válogatotthoz

2020.02.13. 10:12

Görbicz Anita nem gondolta, hogy a visszavonulása után még bármilyen minőségben visszatér a női kézilabda-válogatott mellé, de élvezi, hogy szakmai tanácsadóként segítheti a csapat munkáját.

„Amikor abbahagytam, úgy éreztem, hogy teljes mértékben vége a válogatottbeli karrieremnek, ám örültem a felkérésnek, nagy szeretettel jöttem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az ötszörös BL-győztes, 13-szoros magyar bajnok és kupagyőztes játékos, aki már a Győr és a válogatott stábját is erősíti.

A márciusi olimpiai selejtezőre készülő válogatott mellett dolgozó Görbicz elmondta, hogy plusz felkészülési napokat kaptak a szövetségtől, hogy a lehető legjobb formában érkezzenek majd a sorban Kazahsztán, Szerbia és Oroszország elleni, március 20-22. közötti mérkőzésekre.

A felkészülés kapcsán elmondta, hogy a legfontosabb, hogy minden játékos álmából is felkeltve tudja, mi a dolga. A felkészítés közben viszont többször is érezte, még a pályára húzná a szíve – volt, hogy nem volt elég játékos az edzésen az előző napi nemzetközi mérkőzés miatt, de bármennyire szeretett volna beállni, már tudja, hogy nem ez az ő dolga.

Nekik kell megoldaniuk a feladatot – pontosabban együtt, nekünk, nekem nem a pályán van a helyem.