Ida
6 °C
9 °C

Megint hetesből kapott pirosat a szegedi szélső, ettől indultak be a BL-ben

2020.02.17. 19:11

A Pick-Szeged két fordulóval a vége előtt a második helyen áll Bajnokok Ligája csoportjában, miután a francia PSG-t 32-29-re verte, az utolsó 20 percben álomjátékot mutatott a hazai csapat. A 35. percben semmi sem utalt erre a fantasztikus befejezésre. Három perccel korábban az izlandi Sigurmannsson hibázott büntetőt, emiatt Juan Carlos Pastor pályára küldte a szerb Radivojevicet, aki 58 gólnál tart a sorozatban, vagyis a csapat egyik kulcsembere, de ezen a meccsen addig nem játszott.

Vincent Gerard kapus jól védett, a szélső pedig úgy gondolta, hogy a legbiztosabb terület a fej feletti. Radivojevic Zágrábban ugyanezzel próbálkozott, akkor nem sikerült, és piros lappal kiállították. Most sem sikerült, és megint pórul járt, kis gondolkodás után a két játékvezető a lelátóra parancsolta. A szerb nagyon nehezen emésztette meg a helyzetet, akkor még nem lehetett tudni, hogy a csapat innen szinte varázsütésre megtáltosodik, és 16-22 után egy 7-1-es rohammal egyenlít.

Radivojevic piros lapot kap

Ahogy a videón jól látható világbajnok Gerard kicsit elmozdult a hetesnél, de ha a helyén marad, akkor is eltalálja az arcát a szegedi játékos, csak akkor vélhetően a másik oldalát. A két játékvezető következetesen járt el, és a szabályok szellemében védte a kapust.

A meccs hőse a spanyol irányító Joan Canellas volt, aki 12 lövésből 10 gólt ért el, az utolsó egy bámulatos csel után született meg. Canellas az Európa-bajnokságon győztes spanyolok egyik erőssége volt. 

A Szeged szerdán Flensburgban lép fel (a jogtulajdonos Sport1 19 órától közvetíti a meccset), és egy győzelemmel akár még a csoport első helyét is célba veheti az utolsó körben, amikor az éllovas Barcelonához látogatnak. Ha a Szeged megőrzi a második helyet, jó eséllyel nem találkozik a másik csoportban szintén második Veszprémmel. Ha a Szeged és a Veszprém második és harmadik – vagy fordítva -, akkor összejöhet a magyar rangadó.

Persze előbb még be kell jutni a legjobb nyolc közé, de a két csapat jelenlegi formája alapján erre minden esély megvan.