Hazai pályán buktak el a Fradi kézisei, távolodik a BL

2020.02.18. 20:25
A Siófok KC 26-24-re nyert a Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I keddi rangadóján.

A két csapat siófoki mérkőzése szeptemberben 31-31-es döntetlennel zárult, áprilisban viszont a Népligetben 30-29-es vendégsiker született - tudósított az MTI.

A hazaiak a legerősebb összeállításban léptek pályára, a vendégek közül Mazák-Németh Csilla, valamint két norvég játékos, a kapus Silje Solberg, és a balátlövő Kjerstin Solas hiányzott.

Eleinte felváltva estek a gólok, majd a 12. percben a Siófok kettővel ellépett, mert kevesebbet hibázott ellenfelénél. A védekezés és a kapusteljesítmény egyik oldalon sem volt átlagon felüli, majd Bíró Blanka védéseire alapozva gyors akciókat tudtak vezetni a fővárosiak, támadásban egyre pontosabbnak bizonyultak, és a huszadik percben első alkalommal vezettek.

A keményen, sőt olykor kimondottan durván védekező Siófok a 22. percben elveszítette szerb jobbátlövőjét, Andjela Janjusevic ugyanis a Kovacsics Anikóval szemben elkövetett szabálytalanság miatt piros lapot kapott. (Ők az olimpiai selejtezőben is szembekerülnek majd Győrben március 21-én.)

A folytatásban az FTC sokat hibázott, csaknem hét percig nem talált be, így ellenfele egy 4-0-s sorozattal elhúzott (12-15), a szünetben pedig két góllal vezetett a vendégcsapat.

A második félidő első felében mindkét együttesnek voltak hibái támadásban és védekezésben is, majd a hazaiak Bíró újabb védéseit követően a 44. percben ismét egyenlítettek. A rangadó utolsó negyede úgy kezdődött, hogy hat percig nem volt gól. A Ferencváros nyolc percig nem szerzett gólt, így az EHF Kupa-címvédő Siófok megint hárommal vezetett.

Sok lehetőség adódott a fővárosiak előtt az újabb egyenlítésre, de Szikora Melinda (őt a Fradiból igazolták) bravúros védései ezt rendre megakadályozták. A vendégek végül magabiztosan győztek, hiszen az egész mérkőzésen csak egyszer voltak hátrányban, így nagy lépést tettek a második hely megszerzése felé, ami BL-pozíciót érhet. A tapasztaltabb siófokiak szinte végig kevesebb hibával kézilabdáztak, a fontos pillanatokban rendre jó döntéseket hoztak, míg az FTC játékára a nagy tét ezúttal is rányomta a bélyegét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek horvát balátlövője, Andrea Kobetic volt nyolc góllal. Francia csapattársa, Gnonsiane Niombla hatszor talált be. A hazaiaknál Háfra Noémi hétszer volt eredményes.

Az élmezőny:

  1. Győri Audi ETO KC 18 17 - 1 633-427 34 pont
  2. FTC-Rail Cargo Hungaria 18 13 3 2 579-454 29
  3. Siófok KC 16 13 1 2 524-371 27
  4. DVSC Schaeffler 15 9 3 3 464-421 21