Érd polgármestere megkérte Mészáros Lőrincet, hogy támogassa a helyi kézicsapatot

2020.02.20. 12:04

Nemrég arról írt Facebook-oldalán Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere, hogy inkább járdákra, útfelújításokra és az utánpótlás erősítésére költené azt a 700 millió forintot, amit az érdi női felnőtt kézilabdacsapat kér támogatásként az önkormányzattól. Posztjában azt is megemlítette, hogy ez az összeg közel duplája annak, amennyit az előző évben kapott az NB I.-es kézicsapat, miközben vannak játékosok, akik 2 millió forintot keresnek havonta. 

Csőzik László
Csőzik László
Fotó: Csőzik László / Facebook

Most újabb bejegyzéssel állt elő Csőzik. Ebben arra kéri Mészáros Lőrincet, hogy támogassa a helyi kézicsapatot, ha már annyi közbeszerzést nyertek el cégei Érden.

 Ezeket tételesen fel is sorolja:

  • Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése,
  • Fenyves-Parkvárosi köznevelési centrum, általános iskola, sportcsarnok és tanuszoda megépítése
  • Érdi Járásbíróság és Ügyészség új épületének felépítése
  • Érdi futballstadion és multifunkcionális sportközpont, illetve az Érd – Érd alsó vasúti összekötő vágány és kapcsolódó létesítmények kivitelezése

Csőzik posztja szerint ezek a fejlesztések összesen 35 milliárd forintot tesznek ki. Mint írja, büszkék a csapat eddigi sikereire, de a 700 milliós támogatási igény meghaladja a 70 ezres város lehetőségeit, mivel az összeg az érdiek által befizetett építményadó kétharmadát tenné ki.

Arra kéri Csőzik Mészárost, hogy vegye fontolóra az érdi csapat szponzorálását, mivel a városban nincsenek olyan jelentős nagyvállalatok, mint például Szegeden a Pick, vagy Győrött az Audi, Mészáros cégei viszont Érd jövőjének fontos szereplői.

 Örömmel vettem tudomásul, hogy Öntől, mint Magyarország legvagyonosabb vállalkozójától, nem áll távol a társadalmi felelősségvállalás ügye, és gond esetén hajlandó segíteni. Mivel Érd új pályára állítása vélhetően Önnek is fontos, kérem, vegyen részt nem csupán a város építőköveinek, de csapatszellemének megerősítésében is. Egyetértése esetén javaslom a szponzorációs tárgyalások megkezdését a sportegyesülettel, amelyben készséggel közvetítek.

A választások előtt is botrányok főszereplője volt az érdi kézilabda. Szántó Erzsébet, az kézicsapatot működtető Érdi Sport Kft. korábbi ügyvezetője arról írt az őszi önkormányzati választások előtt, hogy a város azóta leváltott fideszes polgármestere, T. Mészáros András a cégen keresztül mosta tisztára a várostól ellopott pénzét. Árnyalta a képet, hogy Szántó élettársa, Tekauer Norbert T. Mészáros kihívójaként indult a polgármesteri pozícióért. 

Az Érd az utóbbi években a két legnagyobb csapat, a Győr és a Ferencváros mögött dobogós volt a bajnokságban, ebben a szezonban viszont csak az ötödik helyen áll, 10 győzelem mellett 6 veresége van.