A román bajnokcsapat a magyar kézilabda-bajnokságban akar indulni

2020.03.03. 14:39

A román bajnok Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapata ősztől a magyar élvonalban szeretne szerepelni, írja az MTI.

Ovidiu Semen klubmenedzser kedden elmondta, azért döntöttek így, mert a román szövetség (FRH) határozata értelmében a következő idénytől legfeljebb három, nem európai uniós állampolgárságú játékos szerepeltetésére lesz lehetőségük, miközben a bukarestieknek jelenleg nyolc ilyen kézilabdázójuk van.

Ha ezt a döntést nem lehet megváltoztatni, a következő szezonban már nem veszünk részt a román bajnokságban, és az egyik környező ország, valószínűleg Magyarország élvonalában indulunk

– idézi Ovidiu Sement a román TVR Sport honlapja.

Miután egykori játékosuk, a 2009 februárjában meggyilkolt Marian Cozma évekig Veszprémben szerepelt, nagyon jó a kapcsolatuk a veszprémi a klubbal. Már kapcsolatba is léptek a magyar szövetséggel, hogy mielőbb megoldást találjanak a problémájukra.

A Dinamo a mostani szezonban a Bajnokok Ligája alsó ágán szerepelt, a rájátszásban elbúcsúztatta a portugál Sportingot, a negyeddöntőbe kerülésért pedig a Paris Saint-Germain lesz az ellenfelük.

Nem a bukaresti együttes lenne az első külföldi csapat a magyar NB I-ben. A férfiaknál a szlovák Tatran Presov a 2009/10-es és a 2010/11-es idény alapszakaszában is szerepelt, a nőknél pedig az osztrák Hypo Niederösterreich játszott a 2003/04-es szezon alapszakaszában.

frissítés:

A Magyar Kézilabda Szövetség kedd este reagált a hírre. Közleményükben cáfolták a román csapat megkeresést.

„A Magyar Kézilabda Szövetséget eddig a Dinamo Bucuresti és más sem kereste meg a bukarestiek magyar bajnokságban való indulásával kapcsolatban” - írták.