Kihagyja az olimpiai selejtezőt a női kéziválogatott fontos tagja

2020.03.05. 11:52

Krónikus belszervi probléma miatt hat-nyolc hétig nem játszhat Tomori Zsuzsanna, a Siófok KC női kézilabdacsapatának válogatott játékosa, aki emiatt a március 20–22-i győri olimpiai selejtezőn sem léphet pályára, írja az MTI.

Kisegyházi Attila, a Siófok KC csapatorvosa a klub honlapján csütörtökön elmondta, a 32 éves jobbátlövő az elmúlt napokban nem érezte jól magát, ezért alapos orvosi vizsgálatoknak vetették alá.

„A kivizsgálás egy régi belszervi probléma kiújulását mutatta, melynek megoldása valószínűleg műtéti lesz, ami miatt játékosunk 6-8 hetes pihenőre kényszerül” – nyilatkozta Kisegyházi.

Tomorira fontos szerep hárult volna az olimpiai selejtezőtornán, ahol a magyar válogatott március 20-án Kazahsztánnal, március 21-én Szerbiával, március 22-én pedig Oroszországgal játszik majd az olimpiai kijutásért. A csoportból az első két helyezett válogatott jut ki a tokiói olimpiára.

A magyar válogatott új edzőpárossal, Elek Gáborral és Danyi Gáborral vág neki a selejtezőnek. Az első, 21 fős válogatott keretet egy hónappal ezelőtt hirdették ki, akkor a jobbátlövők közül az Érden játszó Kiss Nikoletta, és a Fradiban játszó Klujber Katrin került még be Tomori mellett.

A magyar női kézilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)

Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (Váci NKSE), Tóth Gabriella (Érd)

Beállók: Pásztor Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kácsor Gréta (Váci NKSE), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Puhalák Szidónia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)