Sterbik: A szegediek oroszlánként fognak küzdeni

2020.03.07. 08:49

A Telekom Veszprém 40 éves kapusa, Sterbik Árpád az SzPress Hírszolgálatnak arról nyilatkozott, mi vár rájuk a szezon hátralévő részében. A világbajnok kapus a szakmai stáb tagja marad jövőre.

„A négyes döntőbe jutásért mindig is foggal-körömmel kellett küzdeni, és a Kölnbe vezető út most is buckásnak ígérkezik. Először is a mindig is kellemetlen ellenfélnek számító lengyel Orlen Wisla Plockot, az ex-veszprémi Xavi Sabaté mester egyre erősebb csapatát kell megakadályoznunk a továbbjutásban.”

Aztán előreláthatóan megkapják a legerősebb hazai vetélytársukat, a Szegedet. A Picknek ehhez a Vardar Szkopjét kell búcsúztatnia, amelyik a sorozat címvédője, de még a télen is meggyengült.

A Szeged hazai pályán a Barcelonát és a PSG-t is egyaránt három góllal verte, jó formában vannak, és a szegediek még egyszer sem jutottak be a Final Fourba.

„Oroszlánként fognak küzdeni, hogy ott legyenek. Észnél kell lennünk és mindent beleadnunk, hogy a kapu előttünk nyíljon meg. Pályafutásom egyik legszebb napja lenne, ha a Veszprém kapusaként az ötödik BL győzelmemet ünnepelhetném, mert így a búcsú is kevésbé fájna”

– mondta Sterbik.

A Tokióba készülő, januárban Eb-győztes spanyol válogatott névsorában vésztartalék. Egyszer már jól sikerült a beugrása, 2018-ban védésekkel járult hozzá a csapat Eb-aranyához.