Újabb világbajnokot igazolt a Siófok női kézicsapata

2020.03.08. 19:12

Laura Van Der Heijdent, egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazolt a Siófok KC női kézilabdacsapata, írja az MTI.

A klub vasárnapi tájékoztatása szerint a nyártól a német válogatott kapus, Dinah Eckerle, valamint a francia válogatott balátlövő, Tamara Horacek is Siófokon folytatja pályafutását.

A jobbátlövő Van Der Heijden már játszott Magyarországon, a 2017/18-as idényben a Ferencvárosban kézilabdázott. Azóta a Bietigheimmel német bajnok lett.

„Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal" – mondta a csapat honlapjának a légiós. Reméli, hogy a csapat idén ki tudja harcolni a Bajnokok Ligája-indulást.

Eckerle - aki eddig csak hazája bajnokságában játszott - ugyancsak a Bietigheimtől érkezik.

Horacek háromszoros francia bajnok. Sikereit nevelőegyüttese, a Metz Handball játékosaként érte el még 2013 és 2017 között. Azóta a szintén francia Issy Paris Handball játékosa. A francia válogatottal 2016-ban a svédországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.

Az EHF-kupa-győztes Siófok múlt héten jelentette be, hogy szerződtette az ugyancsak világbajnok holland beállót, Danick Sneldert, mégpedig a Ferencvárostól.