Béla
4 °C
15 °C

Elmarad a Győr, a Veszprém és a Szeged kézi-BL-meccse is a vírus miatt

2020.03.13. 15:00

A koronavírus-járvány miatt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) április 12-ig szünetelteti az összes európai kézilabdakupát. Ez a döntés öt magyar csapatot is érint, írja az MTI.

Három napja még arról határozott az EHF, hogy zárt kapuk mögött megrendezhetik a férfi Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első fordulóját, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás, most viszont elhalasztották ezeket. Ebben a szakaszban a Telekom Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a Mol-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozik majd.

Elhalasztják a női Bajnokok Ligája áprilisi negyeddöntőit is, köztük a címvédő Győri Audi ETO KC meccseit a román CSM Bucuresti együttesével szemben. A női EHF-kupa áprilisra tervezett elődöntőit is később játsszák, ez a címvédő Siófok KC és a dán Odense HB párharcát is érinti.

A férfi EHF-kupa csoportkörének ötödik és hatodik fordulójára sem kerül sor márciusban, vagyis a Grundfos Tatabánya KC egy későbbi időpontban utazik a spanyol BM Logrono La Rioja csapatához, és máskor fogadja Győrben a német Füchse Berlint is. Elhalasztották továbbá a férfi Challenge-kupa negyeddöntőit és a női Challenge-kupa elődöntőit is.

Korábban már bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják a magyar női kézilabda-válogatott Montenegró elleni, március 25-re és 28-ra tervezett Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának szombatra kiírt negyeddöntő-visszavágóját a SEHA Ligában a szerb RK Vojvodina ellen.