Minden csapat edzése leállt a Győri ETO-nál a koronavírus miatt

2020.03.14. 23:36

A március 11-én, szerdán elrendelt veszélyhelyzet értelmében zárt térben nem lehet 100 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, emiatt az öt kiemelt látványsport közül a futball kivételével mind leállt, így a kézilabda-bajnokság is.

A Magyar Kézilabda Szövetség megyei szintig bezárólag felfüggesztett minden bajnokságot és kupasorozatot, a Győri Audi ETO KC viszont még tovább ment,

és amellett, hogy az edzéseket is beszüntették, még a létesítménybe sem engedik be a játékosokat a koronavírus-járvány miatt.

A kialakult helyzetben négy fő intézkedést hoztak:

  • nem tart az egyesület csoportos edzéseket semelyik csapatának sem. Az első csapat tagjai számára a szakmai stáb egyéni, otthon elvégezhető edzésprogramot készített.
  • nem látogatható az Audi Aréna Győr sportlétesítménye, a játékosok nem látogathatnak edzés elvégzésére konditermet sem a vírus terjedésének megelőzése érdekében.
  • az első csapat tagjai és a klub menedzsment létrehozott egy kommunikációs platformot, ahol mindenki naponta jelzi tartózkodási helyét, és beszámol aktuális egészségügyi állapotáról.
  •  a klubvezetés a menedzsment tagja számára kötelezően elrendelte az otthoni munkavégzést.

Ezúton szeretnénk felhívni minden szurkolónk, szimpatizánsunk és kollégánk figyelmét az óvintézkedések betartására, önmagunk és családtagjaink védelme érdekében!

Vigyázzunk egymásra!

áll a klub közleményében.

Az öt látványsport közül csak a futballbajnokság üzemel itthon, az NB I. szombati fordulóját zárt kapu mögött rendezték.