A Csurgó kézicsapata sportszerűségből lemond az európai kupáról

2020.04.11. 20:44

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata nyílt levélben emelt szót a szövetség (MKSZ) döntése ellen, amely szerint a koronavírus-járvány miatt lezárt bajnoki idényben nem hirdetnek helyezéseket és az európai kupahelyeket az előző idény végeredménye alapján osztják. Ezzel egyidejűleg a Csurgói KK jelezte, kész átadni hazai riválisának az EHF-kupa-indulás jogát.

A gyöngyösiek honlapján szombaton megjelent írásban az érintettek sportszakmai, anyagi és mentális oldalról nézve is aggályosnak nevezték az MKSZ döntését, ugyanakkor abban egyetértettek, hogy egészségvédelmi szempontból nem volt más megoldás, mint a bajnokság törlése.

A Gyöngyös közleménye kiemeli, hogy a csapat - akár a jelentősebb forrásból gazdálkodó klubok elleni mérkőzések alapján is - megérett a nemzetközi kupaindulásra, és a tavalyi Ligakupa-győzelem, valamint a mostani szezonban a bajnokság lefújásakor elfoglalt harmadik hely is ezt támasztja alá. Ráadásul a jelen állás szerint EHF-kupa-induló csapatoknál (Tatabánya, Balatonfüred, Csurgó) az utóbbi egy évben lejátszott utolsó gyöngyösi és idegenbeli mérkőzéseit nézve kijelenthető, hogy erősebb. Többek között a jelenlegi bajnoki hetedik Csurgót oda-vissza nagy gólkülönbséggel győzte le.

Nem sokkal később a Csurgói KK is reagált egy közleménnyel, amelyben éppen erre a két meccsre hivatkozva ismeri el a klub, hogy a gyöngyösiek jelenleg jobbak, ezért ha a magyar szövetség jóváhagyja és az európai szövetség sem ellenzi, a sportszerűség jegyében felajánlja az indulás jogát, valamint az azzal járó esetleges plusz támogatást. A csurgóiak megjegyzik, erre van jogi lehetőség, hiszen az előző szezonban éppen mögöttük végeztek a hatodik helyen a gyöngyösiek. (MTI)