Sportoló ennek a halasztásnak nem látja hasznát

2020.04.18. 12:29

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) december 28-29-ét jelölte ki, amikor meg lehet rendezni Kölnben a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A torna eredetileg május utolsó napjaiban lett volna, onnan augusztusra halasztották, de mivel a német kormány nem engedélyez semmilyen beltéri tömegrendezvényt szeptemberig, ezért módosítani kellett.

December elején kézilabda Európa-bajnokság lenne Norvégiában a nőknek, ezért vitték a két ünnep közé az általában telt házat, 20 ezer nézőt vonzó tornát.

Az EHF azt még egyelőre nem mondta, hogyan juthatnak el a csapatok a fináléig. A Kielce edzője, Talant Dujsebajev felvetette a nyolc csapatos döntő lehetőségét, az EHF-nek van olyan gondolata, hogy a csoportsorrend a mérvadó, és a legjobb négy (Barcelona, Kiel, PSG, Veszprém) automatikusan biztosítja a helyét a tornán. Ez ellen persze tiltakozhatnak a kimaradó csapatok.

A játékosok mindenesetre már most megtették, a PSG norvég átlövője, Sander Sagosen azt mondta: "szar helyzetben van mindenki, de erre az nem megoldás, hogy egy rossz döntéssel egyszerre két szezont akarnak befolyásolni. Egyszerűbb lenne törölni ezt az idényt. Eljön a pillanat, amikor húzni kell egy vonalat, és fel kell adni, mert mindenki veszít egy ilyen helyzetben."

Sagosen a nyáron a Kielbe igazol, nagy kérdés, hogy ő melyik csapatban léphetne pályára.

Január 14-én egyébként Egyiptomban világbajnokság kezdődne, aminek még a selejtezőit sem játszották le, sőt még időpont sincs rá kitűzve.

A veszprémi sportigazgató, Nagy László abszurdnak nevezte a decemberi időpontot.

A Flensburg dán szélsője, Lasse Svan szerint csak akkor van értelme megbolygatni a szezont, ha az EHF-nek fizetési gondjai vannak. Ha a döntő jogdíjbevétele fontos a sorozat további fennmaradásához, a klubok támogatásához. Mert így is fél éven belül kétszer kellene Final Fourt játszani.

Sportoló ennek nem látja hasznát. Ez tisztán üzleti döntés."

A nők döntője szeptember elején lenne Budapesten.