A választás előtt aláírt, 2,4 milliós szerződést lobogtat az érdi polgármester kéziügyben

DEBRE20190317006
2020.05.08. 09:39

Újabb Facebook-poszttal szúrt oda az érdi kézilabdacsapatnak Csőzik László, a város ellenzéki polgármestere.

Azt írja, a csapat edzőjével, Szabó Edinával a választások előtt hosszabbított szerződést a város, bruttó 2,4 millióra forintra emelve a fizetését.

Ebben nincsenek benne a különböző bónuszok, prémiumok, írja Csőzik, csatolva a szerződés vonatkozó részét. Az érdi polgármester szerint ez a szerződés is jól mutatja, hogyan herdálta el a város pénzét az előző vezetés. 

Mindehhez az Önök által befizetett adóforintok adták a fedezet javát. A többi sem különb, ne reménykedjenek. T. Mészárosék tényleg hülyének néztek mindannyiunkat: 3 milliárdot égettek el csak itt. A pénzen és a hatalmon kívül más nemigen számított.

– írja elődjére, a tavaly leváltott fideszes T. Mészáros Andrásra utalva. A posztban azt is megemlíti Csőzik, hogy Szabó Edina fiai a várostól kaptak munkát.

Szabó Edina az Indexnek azt mondta, hogy megrökönyödött a polgármester posztján, és már meg is tette a megfelelő jogi lépéseket az ügyben üzleti titok megsértése miatt.

Csőzik az év elején jelezte, hogy a város nem ad több pénz a helyi kézicsapatnak. 700 millió forintot kért a klub, a polgármester erre azt mondta, inkább járdára és csatornázására költ. Úgy fogalmazott, hogy „elborzadt” a kézilabdaklub gazdálkodását látva, kiakadt a havi 2 millió forintos juttatásokon.

Egy másik posztban levezette, hogyan szivattyúzta ki az előző városvezetés a közpénzt az érdi kézilabdából. Ebben többek között megemlíti, hogy a játékosoknak közpénzből lakásokat béreltek, köztük a volt fideszes alpolgármester és két rokona által érintett cég tulajdonában állókat. A játékosok bére átlagosan 1,5 millió forint volt, a szerződésük miatt bérük automatikusan minden évben emelkedett. 

Az érdi csapat eközben összes felnőtt játékosával szerződést bontott, nem sokkal később Szabó Edina edzőnek és  Rácz Marianne sportigazgatónak is felmondtak. 2013 és 2018 között zsinórban hatszor volt harmadik az Érd a bajnokságban a Győr és a Ferencváros mögött, kétszer játszottak kupadöntőt és 2015-ben az EHF-kupa elődöntőjéig is eljutottak,

VAGYIS AZ ELMÚLT ÉVTIZED MAGYAR KÉZILABDÁZÁSÁNAK HARMADIK LEGSIKERESEBB NŐI CSAPATÁRÓL VAN SZÓ.

Rácz Marianne az Indexnek azt mondta, meglepte őket Csőzik lépése, a választások után úgy tűnt, minden megy tovább a megszokott módon. Felmondásukról a klub honlapjáról értesültek, úgy tudjuk, a hivatalos papírokat még nem kapták meg. 

Egyre inkább az a helyzet, hogy a politika felhasznált bennünket, a csapat tagjait. Ezzel nem jó szembesülni, ezen a pályán idegenül mozgunk

összegzett a Vasassal és a Hypóval játékosként hétszeres BEK-győztes Rácz.

(Borítókép: Szabó Edina, az Érd vezetőedzője. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)