A Danyi–Elek-páros vezeti továbbra is a női kéziválogatottat

2020.06.15. 14:40

A Danyi Gábor, Elek Gábor kettős marad a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint, írja az MTI.

Az MKSZ elnöksége múlt héten döntött úgy, hogy szeretné, ha a Győri Audi ETO KC-t edző Danyi és a FTC-Rail Cargo trénere, Elek vezetné társkapitányként tovább a csapatot.

A hétfői megállapodás szerint a két szakember megbízatása 2020. július 1-től 2021. március 31-ig tart, ám sikeres olimpiai kvalifikáció esetén automatikusan meghosszabbodik 2021. augusztus 15-ig, a jövő évre halasztott tokiói játékok végéig.

Mindez azt is jelenti, hogy Danyi és Elek irányításával szerepel majd a válogatott az év végén sorra kerülő dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon, valamint a jövő március 19. és 21. között Győrben esedékes olimpiai kvalifikációs tornán, amelyen Oroszország, Szerbia, valamint az ázsiai olimpiai selejtező 2. helyezettje - azaz amennyiben 2021-ben vállalja a szereplést, akkor Kína - lesz az ellenfél. A torna első két helyezettje jut ki az olimpiára.

DKRCS20191102009
Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Az edzőpárost a kéziszövetség január közepén nevezte ki ideiglenesen kapitányoknak, hogy a világbajnokságon leszerepelt Kim Rasmussen után ők vezessék a csapatot az idén márciusra tervezett olimpiai selejtezőn. Arra korábban is volt példa, hogy a két állandó Bajnokok Ligája-induló klub, a Győr és a Ferencváros adja a társkapitányokat, korábban Elek Ambros Martínnal is volt szövetségi kapitány.