Több mint 1,2 milliárdos kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben

2020.06.24. 15:25

Több mint 1,2 milliárd forintos kormányzati beruházásból kézilabda-munkacsarnok épül Lentiben, jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételen, írja az MTI.

Szabó elmondta, hogy Lentiben mindig is fontos volt az utánpótlásnevelés és az élsport támogatása, ezért szerinte a Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő városban épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy Lenti a térség sportközpontjává váljon.

A SkandiVisual tervező iroda által közreadott látványterv a kézilabda munkacsarnokról az épület alapkövének letétele napján Lentiben 2020. június 24-én.
A SkandiVisual tervező iroda által közreadott látványterv a kézilabda munkacsarnokról az épület alapkövének letétele napján Lentiben 2020. június 24-én.
Fotó: Varga György / MTI

A munkacsarnok-fejlesztési program a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) támogatásával valósulhatott meg. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta, hogy

az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül fel, ebből kettő Zala megyében. Az új lenti aréna a tervek szerint 2021 júliusában készül el.

Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.

Lenti polgármestere,  Horváth László szerint a csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban, a női felnőttcsapat többször nyert megyei bajnokságot, és a magasabb osztályba jutásnak eddig a megfelelő színvonalú pálya hiánya szabott gátat.