Törölték a női kézilabda-BL budapesti négyes döntőjét

2020.06.26. 12:20 Módosítva: 2020.06.26. 12:30

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a világjárvány miatt pénteken törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amely szeptember 3. és 6. között lett volna Budapesten, írja az MTI.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a döntést az EHF végrehajtó bizottsága hagyta jóvá. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet „folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően, és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve”.

Az egymérkőzéses negyeddöntőket a budapesti négycsapatos döntő előtt rendezték volna, ezzel a döntéssel együtt azokat a meccseket is törölte az EHF.

Az MKSZ közleményében azt írta: az eseményre megváltott jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak. A pénteki döntés nincs hatással a kézi-BL következő szezonjára, amelynek első fordulója szeptember 12–13-án lesz, a csoportok sorsolását július 1-jén tartják Bécsben.

Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot. Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel”– mondta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára.

Elmarad a Győr edzése

Elmarad a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának pénteki szezonnyitó sajtónyilvános edzése, miután az európai szövetség (EHF) a világjárvány miatt törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A döntést – amelynek a klubra gyakorolt hatása miatt határoztak a tréning lemondása mellett – egyelőre nem kommentálja a klub, a későbbiekben terveznek hivatalos kommunikációt.