Az ízületei nem bírják, 26 évesen visszavonult a válogatott kézilabdázó

2020.08.03. 14:23 Módosítva: 2020.08.03. 15:11

Mészáros Rea 51-szeres válogatott kézilabdázó 26 évesen bejelentette visszavonulását, írja az MTI.

A szervezetem döntéshozatal elé állított, és ez a sportolói pályafutásom befejezését jelentette számomra. Az utóbbi időben az edzések és a pályán eltöltött idő az ízületeimet olyan mértékben megterhelte, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni, és az edzés, a játék sem okozott már örömet

– nyilatkozta hétfőn klubja, a Váci NKSE honlapján a beálló, aki hozzátette, a szíve még most is vinné előre, de a racionális gondolkodás megálljt parancsolt neki.

„Megnyugtat a gondolat, hogy sikeres sportolói pályafutást tudhatok magam mögött, amelyet a kluboknak köszönhetek, ahol eredményekben és sikerekben gazdag éveket tölthettem el” – mondta Mészáros.

Mészáros Rea 2009-ben szülővárosa, a Vác csapatában mutatkozott be az NB I.-ben, majd három évvel később a Ferencvároshoz igazolt. A Fradival 2015-ben bajnok, 2017-ben Magyar Kupa-győztes lett, háromszor pedig bajnoki ezüstérmet nyert. A válogatottban 2014 és 2018 között 51 mérkőzésen 12 gólt dobott. Részt vett három Európa- és egy világbajnokságon.

A váci klubhoz tavaly december elején tért vissza, mostantól utánpótlás technikai vezetőként dolgozik tovább.

„Amíg a szervezetem engedte, mindent megtettem a klubok sikereiért, illetve maximálisan küzdöttem a válogatott eredményességéért. A sportágtól nem szakadok el, és bár kívülről, de segíteni tudom a fiatalok aktív sportolói pályafutásának elindítását” – mondta Mészáros.