Görbicz cundere kellett a győriek BL-döntetlenjéhez

2020.09.12. 17:38

187 nap után ismét mérkőzést rendeztek a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az előző szezont törölték a koronavírus-járvány miatt. A tavalyi magyar bajnok, és 2019-es BL-győztes Győr ebben az idényben is a sorozat favoritjának számít, de kezdésre nem kapott könnyű ellenfelet. Az újjáéledő CSZKA Mokszvában négy olimpiai bajnok orosz játszott, és az átigazolásaikkal egyértelmű tették, nemcsak az orosz bajnokságra, hanem a BL-re is pályáznak.

A győriek nem tudtak edzeni, mert repteret kellett váltaniuk pénteken, és már nem maradt idejük gyakorlásra.

Végig kiélezett volt a csata, az első félidőben 14-14 állt az eredményjelzőn. A második félidőben 21-20-ra vezettek a mieink, a kétgólos vezetésért támadtak, de sokszor akadozott a játék. Olyannyira, hogy a moszkvai csapat 26-23-nál majdnem lőtt még egyet, a francia kapus, Leynaud hatalmas bravúrja kellett - ő volt a meccs embere -, hogy ezt elkerülje a Győr. Igazi meccset befolyásoló bravúr volt.

A győriek jól hajráztak, egyenlítettek 26-26-ra, mert Hansen megtalálta a rést a kapuig, Oftedal betört, Lukács pedig a szélről pontosan pattintott.

Az oroszok hat perc után betaláltak az utolsó percben, Dmitrijeva Leynaud lába között vágta a kapuba a labdát. A túloldali ellentámadást Görbicznek húzták le a szélre, aki néhány másodperccel a vége előtt egy cunderrel varázsolta a kapuba a kapus lábai között a labdát. Fontos lövés volt, így 27-27-tel kezdett a magyar bajnok. 

Veronica Kristiansen 7, Lukács Viktória hat, Görbicz 5 gólt lőtt, a másik oldalon Jelena Mihajlicsenko hét gólt dobott.

A másik magyar-orosz párharcban a Ferencváros a Rosztovot fogadta. Az orosz sztárcsapat márciusban simán elverte a mienket, és a Fradinak most sem volt esélye. 26-25-re nyertek az oroszok, de szinte végig vezettek, és az utolsó 10 percre 24-20-as előnyben fordultak, amivel jól gazdálkodtak. Bíró Blanka jól védett, ziccereket fogott, a válogatott belső hármasa: Háfra, Kovacsics és Klujber nem játszott rosszul, sokszor eredményesek voltak, de hiányzott belőlük az a faktor, amivel meg tudták volna nyerni ezt a meccset. A frissen igazolt német légiósok, Bölk és Behnke epizód szerepet játszottak.