Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Több játékost lehet nevezni a kézilabda-világbajnokságra

2020.09.25. 12:48
Két játékossal többet lehet nevezni csapatonként a januári egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságra.

A nemzetközi szövetség (IHF) pénteken a honlapján jelentette be, hogy a szokásos 18-as helyett 20 fős kereteket lehet megadni a tornára, ugyanakkor mérkőzésenként változatlanul 16 kézilabdázó lesz bevethető. A változás oka, hogy a járványhelyzetben az IHF ezzel igyekszik megkönnyíteni a csapatok helyzetét arra az esetre, ha egészségügyi probléma merülne fel. A határozat kizárólag erre a vb-re vonatkozik, a plusz játékosok költségét az IHF állja.

Arról már korábban határozat született, hogy a tornán a szövetségi kapitányoknak a megszokott három helyett öt változtatási lehetőségük lesz a keretben.

A magyar válogatott január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, majd 19-én Németország ellen lép pályára Gízában.

Az A- és a B csoport három továbbjutója a középdöntőt január 21. és 25. között az új adminisztratív- főváros most épülő sportcsarnokában vívja majd, onnan a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe. Utóbbi település Kairótól 45 kilométerre keletre, sivatagos területen fekszik, felépítésével a túlzsúfolt eddigi fővárost akarja tehermentesíteni az egyiptomi kormány.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!