Legfeljebb ötszáz néző lehet a női kézi Eb dániai meccsein

2020.10.23. 16:01
A dán kormány döntése szerint a koronavírus-járvány miatt legfeljebb ötszáz nézőt engedhetnek be a szervezők a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság dániai mérkőzéseire.

Joy Mogensen kulturális és egyházügyi miniszter azt közölte velünk, hogy minden mérkőzésre csak ötszáz embert engedhetünk be. Ez rendkívül kiábrándító, mert úgy érezzük, nem hallgatnak ránk

 nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke az Ekstra Bladet című lapnak.

A tornának a dániai Herning és Frederikshavn, illetve a norvégiai Trondheim  itt szerepel majd a magyar válogatott  ad otthont december 3. és 20. között.

Az elnök hozzátette, 4300-as és 3500-as nézőszámra is mutattak be terveket, de mivel ezeket elutasították, már döntöttek a jegyértékesítés leállításáról.

Bertelsen szerint nagyon rossz üzenet ez az alacsony nézőszám, másrészt rendkívül hangulattalanok lesznek a mérkőzések, mert például a herningi Jyske Bank Boxen sportcsarnokban normális körülmények között 12 500 ember lenne a lelátókon.

Hozzáfűzte, éveken keresztül logisztikával foglalkozott, a létesítménynek sok bejárata van, odabent számos mellékhelyiség áll a szurkolók rendelkezésére, tehát magasabb nézőszám esetén sem alakulnának ki csoportosulások.

Nem látom a hatóságok logikáját. A meghozott döntésnek semmi értelme nincs

 szögezte le Per Bertelsen.

Elárulta, nullszaldósra tervezték a rendezés költségvetését, de a jegybevételek drasztikus csökkentése miatt veszteségesek lesznek, ezért most a kormánytól várnak segítséget a hiány fedezésére.

(MTI)