Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Öt csoportban készülnek a Mol-Pick Szeged kézisei

2020.10.27. 09:36
Eltérő fizikai állapotuk miatt öt csoportra osztva készülnek a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai – írja az MTI.

Bubori Kornél, a klub erőnléti edzője az M4 Sporton elmondta, a koronavírusos megbetegedésből visszatérők számára eltérően kell adagolni a terhelést, ezért kell öt csoportra bontani a keretet.

Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek csütörtökön már játszott, csapatuk azonban bíztató kezdés után 26-24-re kikapott a fehérorosz Meskov Breszt otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Nem volt egyszerű hat hét teljes mozgásmentes időszak után visszatérniük. Ez rosszabb, mint a nyári pihenő, amikor csak három hétig nem mozognak. Hét-nyolc napot tudtak edzeni, a csapattal csak hármat. Ez nagyon kevés, még időre van szüksége mindhárom játékosnak

– magyarázta a tréner a Kézilabda magazinban.

Mint kifejtette, a triónak egyelőre mindenben lemaradása van. A legfontosabb, hogy minél több időt tudjanak a pályán tölteni, a második, hogy ez minél jobb állóképességgel történjen, a harmadik pedig, hogy a gyorsaságukat is vissza tudják szerezni. Ugyancsak rendkívül fontos, hogy senki ne siesse el a visszatérést, nehogy megsérüljön.

Bubori egyelőre nem tudja, a meggyógyult játékosok mikor érhetik el korábbi formájukat, de az biztos, hogy ehhez hetekre van szükség. Hozzáfűzte, továbbra is vannak pontos terveik, de a világjárvány miatt mégsem tudnak előre tervezni, például azt sem tudják, kik mennek a jövő héten hazájuk válogatottjához, és kik nem.

A megfertőződött kézilabdázók közül a válogatott beálló, Bánhidi Bence is újrakezdte a munkát, néha már a csapattal is edz, de a visszatérésének dátuma egyelőre nem megjósolható.

A szegediek csütörtökön a német Flensburg-Handewitt együttesét fogadják a BL csoportkörében.