Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

A svédek visszavágtak a magyar női kéziválogatottnak

2020.11.29. 17:22
A magyar női kézilabda-válogatott 31–25-re kikapott Svédország vendégeként Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, vasárnap Trollhättanban.

A svédek az elmúlt években remekül szerepeltek a nagy tornákon: a 2014-es Európa-bajnokságon harmadikok, a 2016-os olimpián negyeddöntősök, egy évvel később a világbajnokságon negyedikek voltak.

Támadásban és védekezésben is hatékonyabban, pontosabban kezdtek a házigazdák. A magyarok két büntetőt, illetve több ziccert is kihagytak, ezért a szakmai stáb már a kilencedik percben időt kért (6–2). A rövid szünet után három magyar, majd három svéd gól következett, és bár egyenlíteniük nem sikerült a vendégeknek, Klujber Katrin vezérletével szorossá tudták tenni az állást (12–11).

A második félidőt egy 5–1-es sorozattal kezdték a svédek, ezért Danyi Gábor és Elek Gábor kapitánykettős hét perc után ismét időt kért, ám számottevő változást ez sem hozott. Voltak időszakok, amikor a magyarok játéka mindkét kapu előtt szétesett, a skandinávok szinte tetszés szerint dobták góljaikat, gyorsindításból például összesen 14 alkalommal voltak eredményesek.

A svédek legeredményesebb játékosa Carin Strömberg és Elin Hansson volt négy góllal. A két együttes 27. egymás elleni találkozóján 18 magyar siker és négy döntetlen mellett ötödször nyertek a svédek.

Eredmény:

Svédország–Magyarország 31–25 (12–11)

a magyar gólszerzők: Klujber 7, Lakatos 4, Tóth E. 3, Tomori, Faluvégi 2-2, Szöllősi-Zácsik, Schatzl, Márton, Kácsor, Háfra, Lukács, Helembai 1-1

A dániai Európa-bajnokságon a magyar együttes a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

(MTI)