Az IHF elnöke reméli, lehetnek nézők a férfi vb-n

GettyImages-1000200856
2020.12.02. 10:11
Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) egyiptomi elnöke továbbra is úgy látja, hogy lehetnek nézők a januárban hazájában sorra kerülő férfi világbajnokságon. A tornán a magyar válogatott is szerepel.

Igen, a terv továbbra is az, hogy szurkolókkal rendezzük meg a vb-t. Természetesen nem teljes kapacitással számolunk, a nézőszám függ az adott csarnoktól és a koronavírus-járvány alakulásától

– nyilatkozott a Sport Bildnek a 76 éves sportvezető.

Korábban a sportágban többen – így neves játékosok – is felvetették, hogy a pandémia miatt el kellene halasztani a vb-t, de Musztafa szerint ez nincs napirenden.

Tudom, hogy sok vita folyik a rendezésről, különösen Németországban, miután a válogatottban többen megfertőződtek egy meccs után. De a világbajnokság egészen más, remélem, ezt majd tapasztalják is

– fogalmazott az IHF elnöke. A szigorú egészségügyi szabályokról korábban elmondta, a játékosokon már a repülőtéren, érkezéskor antigén-tesztet végeznek, ezt a szállodában egy PCR-teszt követi, a résztvevőket 72 óránként újra tesztelik majd, és a hotel személyzete is része lesz a vb-re létrehozott buboréknak.

A tornát – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A-csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik.

(MTI)

(Borítókép: picture alliance / Getty Images Hungary)