Drámai hajrában nyert a Veszprém a férfi kézilabda NB I-ben

veszprem
2020.12.05. 17:59
A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 26–25-re legyőzte a Gyöngyös csapatát a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Ezen a mérkőzésen tért vissza a veszprémiek válogatott irányítója, Lékai Máté, aki az október 17-én rendezett gyöngyösi bajnoki találkozó óta koronavírusos megbetegedés miatt nem játszhatott.

A 41. percben a házigazdák már hat góllal vezettek, ám a vendég hevesiek tíz perc alatt egyre csökkentették hátrányukat, majd sikerült egyenlíteniük, sőt az 56. percben a vezetést is átvették. Az izgalmas, eseménydús hajrában előbb Ubornyák Dávid egy bombagóllal ismét egyenlített, majd Lékai eladta a labdát. A Gyöngyös a győzelemért támadhatott, ám Ubornyák újabb lövését Rodrigo Corrales bravúrral védte, Lékai pedig egy másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes találatot.

A hazaiaknál Kentin Mahé, a vendégeknél Mitar Markez volt a legeredményesebb játékos, egyaránt öt góllal. A Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales 19, a gyöngyösiek hálója előtt Tóth Mihály 14 védést mutatott be.

Eredmények:

Telekom Veszprém – HE-DO B.Braun Gyöngyös 26–25 (15-10)

később:

Grundfos Tatabánya KC – Sport36-Komló 18.00

Csurgói KK – Budakalász 18.00

(Borítókép: https://www.facebook.com/veszpremhandballteam)