Egy német játékos már jelezte, a járvány miatt nem utazik el a kézi-vb-re

2020.12.07. 18:18
Patrick Wiencek, a THW Kiel beállója bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem szerepel a januári egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon a – magyarokkal azonos csoportban lévő – német válogatottban.

Mindenki tudja, milyen büszke vagyok minden egyes világversenyre, amelyen részt vehettem, de nemcsak válogatott játékos vagyok, hanem a THW Kiel kézilabdázója is, és mindenekelőtt családos ember

 nyilatkozta hétfőn a klubja honlapján Wiencek.

Hozzátette, élete egyik legnehezebb döntését kellett meghoznia, de a jelenlegi helyzetben nem lenne jó érzés számára négy hetet az otthonától távol tölteni januárban.

A 31 éves beálló 2009 óta 146 mérkőzésen szerepelt a nemzeti együttesben, amellyel a 2016-os riói olimpián bronzérmes, a 2019-es világbajnokságon pedig negyedik lett.

Wiencek mellett a közelmúltban Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold és a horvát Domagoj Duvnjak is élesen kritizálta a torna megrendezését a világjárvány közepette.

A német szövetség közölte, hogy a válogatott ott lesz Egyiptomban, de a játékosok maguk dönthetik el, hogy akarnak-e szerepelni a tornán.

A férfi vb-t – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

(MTI)